top of page

DOELGROEP

Iedereen, ongeacht de leeftijd kan bij een podoloog terecht. Enkele voorbeelden zijn kinderen, volwassenen, mensen met orthopedische aandoeningen, reumapatiënten, diabetespatiënten, sporters,....

Podoloog Lochristi
Podoloog Lochristi
Podoloog Lochristi
Podoloog Lochristi

Kinderen

Het is belangrijk om attent te zijn op functionele stoornissen bij kinderen. De voet van een kind is nog vervormbaar en kwetsbaar voor externe factoren zoals bijvoorbeeld foutief schoengedrag. Bij vroege detectie van een afwijkend gangpatroon (platvoetjes, voetjes die naar binnen wijzen,...) kan een functionele zool de prognose sterk verbeteren en toekomstige problemen voorkomen.

Sporters

De inwerkende krachten bij sporters zijn hoger, daardoor stijgt de belasting. De kans op blessures bij sporters is bijgevolg groter. Een preventieve screening van het bewegingsstelstel kan een kwetsuur voorkomen. Het functioneren kan in kaart worden gebracht om de prestaties te optimaliseren.

Diabetespatiënten

Ten gevolge van suikerziekte is het risico groter dat specifieke voetproblemen opduiken (toename van eeltvorming, voorvoetklachten,...). Ook het gevoel kan gestoord zijn, indien dit niet tijdig wordt vastgesteld stijgt de kans op wondjes. Met een diabetes screening worden uw voetproblemen geanalyseerd en risicofactoren in kaart gebracht. Nadien wordt gericht advies gegeven en kan een behandeling op maat worden opgesteld.

Reumapatiënten

Het doel van een behandeling bij reuma is voornamelijk om de pijn te verzachten en de aanwezige ongemakken te verlichten. Hierbij wordt rekening gehouden met uw behoeften en staat het comfort centraal.

Openingsuren

Maandag-Donderdag: 9u00 tot 20u00

Vrijdag: 9u00 tot 15u00

Zondag-Maandag: Gesloten

Vaarlaars 64 9080 Lochristi

0478 93 29 81

RIZIV 5-71048-88-701

Contact

Bedankt voor uw inzending!

bottom of page